Panelen

Panelen startades 1974 av Britt Lindgren och Ulla Lindström. Under renoveringen föreslog Britts man att stället skulle kallas Panelen
eftersom de spikat panel på alla väggar inomhus.

I huset finns långa tradioner av mat och innan Panelen öppnade låg här Prinsgrillen som drevs av en kvinna som kallades ”Fjunet”.

Från början låg dock här Västra Sveriges Kommissions Matvaru- och Diversehandel och sedemera startade Hedmans konditori
verksamhet i huset med bageri i förrådslängan på gården.

Åströms livs- och Hultmans tobaks- och pappershandel är andra butiker som legat i huset.

Sedan 2001 drivs Panelen av Susanne Eriksson och visionen är lika enkel som självklar för Panelen, att i ett traditionellt
gemyt servera Norrbottens bästa köttmeny.


Dagens Panelenhus. Ett av de få husen från den gamla träeran som är bevarade i Boden.

 


Den mysiga interiören där historiens vingslag gör sig påminda. Här kan du njuta av fantastisk mat och om du för ett

ögonblick blundar, kanske du kan höra någon av husets tidigare hyresgäster…

 


Panelens klassiska meny med tyngdpunkt på kötträtter. Här är känslan och kvaliteten det centrala!

 


Här finns möjlighet för lite större sällskap att hyra en avskild del av restaurangen.

 


Sedan Panelen öppnades under 70-talet har restaurangen närmast blivit en institution. Och huset bär på många

intressanta och gåtfulla historier. Om väggarna kunde tala…